5 Redenen om Aluminium Kozijnen te kiezen

Als mensen het hebben over het repareren of vervangen van ramen, is hun eerste zorg meestal het glas. Er is echter nog een ander even belangrijk element van een raam dat zorgvuldige aandacht vereist – het raamkozijn.

Behalve om je woning esthetischer te maken, is een raamkozijn er ook om veiligheid toe te voegen en je huis tegen de elementen te beschermen.

Om je raamkozijnen hun functie te laten vervullen, kies je best een duurzaam materiaal, zoals aluminium. Kies het verkeerde materiaal voor je raamkozijn en je zou op lange termijn in kunnen boeten aan uiterlijk en veiligheid.

Kozijnen Deurne Aluminium

1. Aluminium raamkozijnen zijn uiterst duurzaam

Roestbestendig en duurzaam zijn aluminium raamkozijnen, die vaak oppervlaktebehandelingen of coatings ondergaan, zoals anodiseren of poedercoaten. Dit levert goed presterende weer- en corrosiebestendige kozijnen op.

Zelfs wanneer ze aan de extremen van het weer worden blootgesteld, zullen aluminium raamkozijnen niet snel opzwellen, barsten, splijten, kromtrekken of blaren vertonen. Wanneer aluminium met lucht in aanraking komt, vormt zich onmiddellijk aluminiumoxide op het oppervlak, dat een beschermende laag tegen de elementen vormt.

Dus, of je woning in Perth nu aan de kust of in gebieden met veel wind ligt, de structurele integriteit van aluminium maakt het tot het ideale materiaal voor zowel ramen als deuren.

2. Aluminium raamkozijnen zijn licht en sterk

Aluminium is een van de lichtste metalen die commercieel vervaardigd en gebruikt worden – veel lichter dan staal of koper. Laat het lichte karakter van aluminium kozijnen je echter niet voor de gek houden.

Aluminium is uiterst robuust. In tegenstelling tot staal is aluminium niet gevoelig voor koude temperaturen. In feite is het zo dat hoe kouder het wordt, hoe sterker aluminium wordt.

3. Aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm

Omdat aluminium niet roest of verkleurt, is het onderhoud van aluminium raamkozijnen zowel gemakkelijk als goedkoop. Je hoeft ze slechts een paar keer per jaar een schoonmaakbeurt te geven.

Je hebt ook geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Je kunt je aluminium ramen een snelle schoonmaakbeurt geven met een sopje, en ze daarna afnemen met een zachte doek. Dit is voldoende om ze er nieuw te laten uitzien en soepel te laten functioneren.

4. Aluminium is een betaalbaar materiaal

Vergeleken met andere materialen zoals hout is aluminium zo veel betaalbaarder. Zelfs in vergelijking met ongeplastificeerd polyvinylchloride (UPVC) – dat vaak als goedkope optie wordt aangeprezen. De langetermijnprestaties van aluminium plaatsen het nog steeds boven de rest wat betaalbaarheid betreft.

5. Aluminium kozijnen zijn milieuvriendelijk

Aluminium is 100% recycleerbaar en herbruikbaar, dus het is een duurzame, milieuvriendelijke optie – zeker in vergelijking met pvc. Kiezen voor aluminium betekent ook dat er minder van ons kostbare natuurlijke hout wordt gebruikt.

Bron: Kozijnen Deurne